Teatrele Moldovei în turneu la Șoldănești

Teatrele Moldovei în turneu la Șoldănești

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul „Vasile Alexandri” din Bălţi a venit în satul Glingeni, raionul Şoldăneşti, baştina lui Mihai Volontir, actorul care a stat la baza trupei teatrale. Evenimentul a avut loc în cadrul lunarului artei teatrale, consacrat aniversării a 80 de ani ai maestrului. Artiştii de la Teatrul Naţional de Stat „Vasile Alexandri” au prezentat spectacolul „Kir Zuliaridi”. În repetate rânduri, evoluarea vedetelor bălţene au fost întrerupte de aplauzele spectatorilor. Oamenii din sat au fost impresionaţi de prestaţia artiştilor. Ei recunosc că ultima dată au fost vizitaţi de artişti de talie acum un pătrar de secol. Unii au recunoscut că au asistat pentru prima dată la un spectacol.

Mihai Volontir s-a născut la 9 martie 1934, în satul Glingeni, raionul Şoldăneşti. A studiat la Şcoala pedagogică din Orhei. Activitatea de muncă o începe, la 18 ani, în calitate de învăţător într-o localitate vecină. Din 1957, este actor la teatrul naţional “Vasile Alexandri”. În lumea cinematografică se afirmă pe deplin, interpretând rolul lui Budulai, din serialul „Ţiganii”.

Potrivit angajaţilor de la direcţia raională de cultură tineret şi sport, luna martie va fi una deosebită pentru locuitorii raionului Şoldăneşti. Pe scenele din teritoriu vor evolua 18 colective teatrale care vor prezenta peste 20 de spectacole. Artiştii vor evolua în majoritatea localităţilor rurale. 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentZiua Memoriei
Articolul următorUn mărțișor pentru bătrâni

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

four + eleven =