Primarul de Șoldănești din nou pe banca acuzaților

Primarul de Șoldănești din nou pe banca acuzaților

0
DISTRIBUIȚI

Primarul de Şoldăneşti, Alexandru Tinică, din nou pe banca acuzaţilor. Procuratura raionului a remis în instanţă o cauză penală, în care funcţionarul este învinuit pentru abuz de putere.

Potrivit anchetei, în urma înţelegerii prealabile, împreună cu managerul şef al ÎM „Regia Apă Şoldăneşti ” şi contabilul şef al întreprinderii, primarul a dispus demontarea elementelor fostei cazangerii. Fără a organiza o licitaţie, în lipsa unui evaluator licenţiat, aceştia au înstrăinat bunurile instituţiei. Drept rezultat, în urma comercializării a trei cazane, făptaşii ar fi prejudiciat întreprinderea cu peste o sută mii lei.

Acum un an, prin sentinţa judecătoriei Şoldăneşti, primarul de Şoldăneşti a fost condamnat la 4 ani de privaţiune de libertate, cu termen de proba pe 3 ani. Managerului întreprinderii ”Piaţa-Şoldăneşti” i-a fost aplicată ca pedeapsă închisoare pe termen de 3 ani cu escortarea lui din sala de judecată.

Oamenii legii susţin că primarul oraşului Şoldăneşti, împreună cu administratorul pieţii din localitate, a comis abuz de putere care s-a soldat cu urmări grave intereselor publice. În ansamblu, prin acţiunile sale, inculpaţii au adus prejudiciu bugetului local în valoare de peste 200 mii lei. Prin hotărâre de judecată, de la inculpaţi urma să fie încasate în mod solidar 141 mii de lei, iar de la Alexandru Tinică să mai fie încasate suplimentar 40 460 lei. Această cauză este pe rol la Curtea de Apel Bălţi.

Primarul de Şoldăneşti declară că îşi exercită funcţiile de serviciu în conformitate cu legislaţia în vigoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

twenty − seventeen =