Nu au bani pentru copii

Nu au bani pentru copii

0
DISTRIBUIȚI

Mamele din Nisporeni sunt nemultumite de marimea indemnizatiei pentru îngrijirea copiilor. Din spusele mamelor, în ziua de astăzi, este costisitor și complicat să crești și să întreții un copil. Îndemnizația pentru creșterea copilului este de 300 lei pentru mamele care n-au lucrat, iar pentru celelalte depinde de mărimea salariului pe care l-au avut.

De la 1 aprilie 2014, intra in vigoare noua lege privind indemnizațiile pentru incapacitatea temporară de muncă. Dacă până acum calculul indemnizaţiei se făcea în baza salariului din ultimele 6 luni, potrivit noii legi, se va calcula media lunară a ultimelor douăsprezece luni. Iar dacă în această perioadă gravidele îşi vor lua concediu medical mai mult de o lună, atunci îndemnizaţia se va calcula din 900 lei pentru bugetari și 1400 pentru cei din sectorul privat.

Pentru majoritatea mamelor din Nisporeni, aceasta indemnizatie nu acoperă nici jumătate din cheltuielile de bază. În realitate, într-o lună, doar pentru scutece se cheltuie 600 de lei, pentru lapte și mâncare – 500 lei, iar pentru haine și medicamente – 400 lei. Bineînțeles că aceste calcule sunt foarte aproximative. În fiecare lună, mamele au nevoie de cel puțin 1500 lei pentru a oferi copilului un minim necesar pentru creștere și dezvoltare. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

nineteen − eight =