Lipsa medicamentelor în spitale și a specialiștilor creează probleme în sistem

Lipsa medicamentelor în spitale și a specialiștilor creează probleme în sistem

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Sănătate din Ştefan Vodă tratează annual circa opt mii de pacienţi. Administraţia susţine că instituţia ar avea nevoie de un aparat ultrasonografic de ultimă generaţie pentru că cel care există la moment are mai bine de trei decenii şi nu mai face faţă cerinţelor zilei de astăzi, iar specialist tineri nu mai venit în sistemul medical din raionul Ştefan Vodă de 16 ani.

Spitalul rational Ana şi Alexandru din Căuşeni tratează annual sub 11 mii de pacienţi, iar situaţia de la an la an la capitolul condiţii de muncă este din ce în ce mai îmbucurătoare, asta chiar dacă  problemele din system nu ocolesc raionul Căuşeni, una dintre cele mai mari problem care se repeat de la an la an este asigurarea la timp cu medicamente.

Lipsa medicamentelor la început de an este o problemă acută şi în raionul Ştefan Vodă, chiar dacă au contracte încheiate, o bună parte dintre medicamente nu se livrează la timp ceea ce crează incomodităţi.

Directorul general al Companiei de asigurări în medicină Mircea Buga susţine că va încerca să intervină în rezolvarea acestei problem afirmînd însă în în 2014 în condiţiile majorării primei de asigurare în medicină bugetul asigurărilor medicale cva creşte cu peste 300 de milioane de lei, respective şi numărul de medicamente compensate va fi mult mai mare.

Vă reamintim că din acest an Agenţia teritorială de asigurări în medicină Căuşeni întruneşte în sine opt raioane cum ar fi Amnenii Noi, Căuşeni, Ştefan Vodă, Cimiştia şi Basarabeasca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

11 − 6 =