Cât costă producerea mierii

Cât costă producerea mierii

0
DISTRIBUIȚI

Anul trecut pentru apicultori, la fel ca şi pentru ceilalţi producători agricoli a fost unul de  succes. Totuşi, la fel ca şi în celelate domenii,  preţurile pentru realizarea produselor  nu i-au satisfăcăcut  pe producători apicultorii din r-n Basarabeasca au discutat despre problema prețurilor În cadrul unui seminar.

În plus, cheltuielile apicultoriilor  au crescut și în urma introducerii noilor prevederi în Codul Fiscal.  Apicultorii sunt  indignaţi de introducerea noilor prevederi fiscale. Reprezentantul Agentiei Nationale pentru dezvoltarea agriculturii ACSA Мihai Маrtinоv a menţionat faptul ca exista  posibilitatea de a acorda sprijin apicultorilor.

Conform celor spuse de  Мihai Маrtinоv, fiecare apicultor poate beneficia de ajutor la  înregistrarea actelor necesare pentru creditare şi subvenționare, dar şi de o consultare gratuită. Totuşi în present doar un singur producător de miere  a  profitat  de această ocazie. În total în r-n Basarabeasca sunt 70 de apicultori.  În 2013 ei au produs 275 tone de miere, adica – de  2 ori mai mult în comparaţie cu anul 2012.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

3 × five =