Avort spontan sau naștere prematură

Avort spontan sau naștere prematură

0
DISTRIBUIȚI

O tânără din raionul Şoldăneşti insistă că medicii ar fi falsificat certificatul de moarte al copilului ei. Ea spune că a născut prematur, iar doctorii au indicat că femeia a suferit un avort spontan. Lucrătorii medicali îşi motivează acţiunile prin faptul că fătul avea o greutate mai mică de două ori, decât norma.

Incidentul a avut loc la sfârşitul lui decembrie trecut. Femeia susţine că a intrat în travaliu şi nu a reuşit să ajungă la maternitate. În ajutor i-au venit medicul de familie şi asistenta din sat. La scurt timp, pacienta a născut un copil mort.

Angajaţii oficiului de sănătate din sat spun că femeia ar fi indicat greşit termenul de sarcină. Totodată, aceştia recunosc că în iulie trecut, gravida s-ar fi pus la evidenţă, având termenul de zece săptămâni de sarcină. Chiar şi aşa, rezultă că aceasta a nascut la 32-33 de săptămâni. Prin sat se vehiculează că femeia ar fi pierdut copilul din cauza comportamentului violent al concubinului. Dânsa recunoaşte că în ajun ar fi fost lovită.

Medicii acuză mamă de iresponsabilitate. Ei spun că femeia a neglijat indicaţiile medicale ori de câte ori i se solicita să se prezinte la specialişti. În acest scop, doctorii au solicitat şi implicarea poliţistului de sector. În sat ni s-a mai spus că tânăra mai are un copil pe care, la fel, l-a născut prematur. Este a doua oară, când mama nu reuşeşte să ajungă la maternitate. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

two × one =