A încercat de 4 ori să-și pună capăt zilelor

A încercat de 4 ori să-și pună capăt zilelor

0
DISTRIBUIȚI

Un minor din raionul Căuşeni a încercat să se sinucidă de patru ori în ultimile săptămîini pentru că a săvîrşit nişte infracţiuni.De frică că va fi tras la răspundere de oamenii legii minorul şi-a atîrnat de cîteva ori laţul de gît chiar în ograda părintească. Din fericire de fiecare data rudele băiatului îl găseau la timp, şi acesta putea fi salvat.

Ultima data băiatul a fost găsit spînzurat de copacul din curtea casei pe data de unu martie cînd se afla singur la domiciliu. Mama acestuia povesteşte că era la nişte vecini cînd a fost strigată de o rudă că băiatul de 16 ani vrea să-şi pună capăt zilelor, femeia susţine că noroc că a alergat repede că de altfel îl găsea mort.

Băiatul face parte dintr-o familie social-vulnerabilă, mama acestuia povesteşte că nu este pentru prima data cînd băiatul recurge la astfel de gesturi.  

Neînţelegerile au pornit de aproape doi ani decînd minorul nu a mai vrut să frecventeze şcoala din sat şi a săvîrşit mai multe jafuri, furturi din gospodăriile consătenilor.Pentru a nu fi tras la răspundere de oamenii legii, acesta de fiecare data încerca să-şi pună capăt zilelor.

Ultima data cînd a reuşit să săvîrşiască o infracţiune a fost la data de 8 martie cînd a înjunghiat un copil din sat şi l-a maltratat fizic.

Baiatul nu a vrut sa vorbeasca astazi cu presa.Directorul şcolii spune că miercuri a fost prima zi cînd acesta a vizitat şoala după aproape o jumătate de an şi asta s-a datorit faptului că marţi a avut loc Consiliul de administrare din cadrul Direcţiei de Învăţămînt din raion după ce mai mulţi functionari au primit mustrări.

Potrivit asistentului social, prima tentativa de suicid ar fi trebuit sa-i puna in garda pe profesori si parinti, ceea ce nu s-a intamplat.

Alarmate, autoritatile locale, împreună cu organelle de control, au facut o sedinta speciala la care au discutat situatia baiatului.

Pînă la moment minorul nu a fost luat la evidenţa mediciului psihiatru, deşi acest lucru trebuia să se întîmple încă după prima tentative de suicide.La moment minorul rămîne să locuiască în familie, nu se ştie însă pentru cît timp.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

fifteen + sixteen =