Vulpea mai scumpă decât pâinea

Vulpea mai scumpă decât pâinea

0
DISTRIBUIȚI

Zece mii de lei ar putea să-i coste o vulpe, după care, chipurile, s-ar fi fugărit doi amici din satul Pohoarna, raionul Șoldănești. În speranța să prindă codoasa, aceștia au parcurs preste 15 kilometri pe un câmp semănat cu grâu de toamnă, ce aparține unui agent economic din localitate.

Inițial, cei doi, între care un pădurar, spuneau că ar fi urmărit un individ, ce tăiase ilicit o căruţă de lemne. Luați la întrebări de ce s-au rotit de mai multe pe același sector de pământ, persoanele cu pricina au spus că s-au luat la goană după o vulpe.

Poliţistul din regiune spune că făptaşii au fost depistaţi imediat, după urmele mijlocului de transport. Chiar dacă aceştia negau orice acuzaţie, probele aduse de oamenii legii i-au determinat să-şi asume fapta. Agentul economic din Pohoarna se plânge că nu este pentru prima dată, când amatorii de vânat nocturn distrug culturile agricole. E mai agravant că cei doi sunt persoane, care își propuneau serviciile în a asigura ordinea în gospodărie.

La direcţia agricultură şi alimentaţie din raionul Şoldăneşti bat alarma că s-au întețit cazurile, când braconierii distrug culturile de pe câmpuri. De la începutul anului, a fost călcat grâul la Răspopeni și Pohoarna. În ambele cazuri, pagubele se cifrează la zeci de mii de lei. La Inspectoratul de poliție din Șoldănești am fost anunțați că în afară de acoperirea pierderilor materiale gospodarului, indivizii de la Pohoarna riscă o amendă în sumă de trei mii de lei, privarea de dreptul de a deține arme de foc pe o perioadă de 5 ani. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

12 + ten =