Ungheniul va avea sisteme de siguranță noi în traficul rutier (Video)

Ungheniul va avea sisteme de siguranță noi în traficul rutier (Video)

0
DISTRIBUIȚI

 In curind,orasul Ungheni va avea un sistem nou de siguranta in traficul rutier. 150 de semafoare de tip led si 18 camere video de supraveghere vor fi instalate pe strazile orasului. Unghenenii vor vedea schimbarile la compartimentul dat deja din vara acestui an.

 Incepind cu acest an,orasul Ungheni isi va schimba radical sistemul de siguranta si informare in traficul rutier. Astfel,sistemul vechi care numara circa 300 de semne rutiere va fi inlocuit cu unul nou care va implica peste 1 300 de semne rutiere, 150 de semafoare noi si 18 camere de supraveghere a traficului  rutier. Acest lucru va fi posibil gratie proiectului ”Sisteme de siguranta si informare in traficul rutier”,un proiect transfrontalier implimentat de primaria orasului Ungheni,in parteneriat cu municipiul Dorohoi Romania siorasul Cernauti Ucraina.

 Potrivit oamenilor legii,responsabili de circulatia rutiera,acest proiect este util si pentru ei pe motiv ca le va fi mult mai usor sa gestioneze traficul rutier.

 Primarul municipiului Dorohoi din Romania,localitate care este partenera in proiect,spune ca nu doar sitstemele vechi de siguranta si informare in traficul rutier trebuie modificate,dar si cultura oamenilor vizavi de siguranta la trafic. Bugetul total a proiectului este de aproape 750 000 euro dintre care circa  75 000 euro sunt contributia partenerilor,iar restul banilor sunt oferiti sub forma de grant de Uniunea Europeana.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × 2 =