Turneul de șah

Turneul de șah

0
DISTRIBUIȚI

În acest an la turneu au venit peste 70 de participanți. Din acest motiv jocul s-a desfășurat în două săli ale casei de cultură. În cea mică a jucat grupa cu vîrsta de la 16 ani, iar în hol – pînă la 16 ani. Turneul își ia amploare, spune vicepreședintele raionului.

Piotr Paslari, arbitrul turneului este mulțumit de schimbările calitative și cantitative ce s-au produs timp de trei ani..

Unul dintre cele mai nobile genuri de sport devine tot mai popular în zona noastră – avem deja şi cu cine să ne mîndrim. Iurii Caireac, elevul  liceului «Ivan Vazov» din Taraclia în vîrstă de 11 ani, deținătorul categoriei a III-a are de gând să apere onoarea oraşului şi raionului la campionatul Moldovei, în luna aprilie.

Printre tinerii șahmatiști, care au participat la turneul în cinstea generalului Ivan Inzov a fost și campioană Moldovei, originară din oraşul Comrat, Alina Mihailova. Ea a venit recent din Belarus, unde a participat la un turneu. Campioana joacă şah de la cinci ani. Încă o figură de vază al acestui gen de sport intelectual printre participanţi a fost cîştigătorul concursului din anul trecut, maestru internaţional la şah, Anatolii Zaiarnîi. Rezultatul primului tur nu a devenit o surpriză pentru maestru.

Pentru a determina cîştigătorul turneului va fi nevoie de cel puţin nouă ore – în acest an, turneul de şah în cinstea generalului Ivan Inzov va dura pînă seara tîrziu.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSubvenții pentru agricultori
Articolul următorMărțișoare Hand Made

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

fourteen − 11 =