Tristă perspectivă pentru Curatura (Video)

Tristă perspectivă pentru Curatura (Video)

0
DISTRIBUIȚI

Satul Curătura este situat la o distanţă de 14 km de centrul raional. Potrivit informaţiilor oferite la primaria comunei Alcedar, în componenţa căreia se află şi Curătura, în sat sunt peste 320 de locuitori. Pentru că acasă nu are de lucru, fiecare al doilea curăturean şi-a lăsat familia şi a plecat la munci peste hotare. La baştină aceştia revin doar la sărbători.

Bătrânii sunt de părere că peste câţiva ani va rămâne doar denumirea localităţii. În opinia lor, procesul de îmbătrânire a fost accelerat şi de transferarea şcolii în satul vecin, la Alcedar. În Curătura activează doar punctul medical, grădiniţa de copii care este frecventată de vreo zece micuţi şi câteva magazine. De altfel, după cum au recunoscut vânzătoarele, oamenii fac cumpărături pe datorie pentru că nu au bani să achite la timp plata pentru produsele alimentare procurate.

După cum am fost informaţi la instituţia medicală din Curatura, în ultimii doi ani aici s-au născut 8 bebeluşi. În perioada indicată, s-au trecut din viaţă 11 curatureni. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

15 − five =