Proiectele de dezvoltare a businessului în agricultură

Proiectele de dezvoltare a businessului în agricultură

0
DISTRIBUIȚI

În RM se implementează un șir de proiecte, menite să susțină procesul de  dezvoltare a businessului agraian. Surse pentru realizarea acestora vin din diferite Fonduri și Organizații Internaționale. Despre cele mai reușite și promițătoare programe  a ținut să infomeze în cadrul vizitei sale în r-n Basarabeasca Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vasile Bumakov

«O  agricultură competitivă»  –  acest proiect este finanțat de  Banca Mondială.. După cum a menționat Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare  RM Vasilii Bumakov,  scopul acestui proiect este – majorarea exportului RM, atragerea investițiilor și Integrarea Comercială  cu Comunitatea  UE.

Ministrul Bumacov a mai adăugat că în RM se  realizeaza si  alte proiecte menitе să dezvolte  businessul agrar,  în mod special vinificația. Unul dintre acestea este  – Filierea Vinului, care prevede finanțarea  întregului proces de lucru – de la dezrdădăcinarea   viilor vechi, pînă la  îmbuteliere și comercializarea vinului.

Ministrul a mai menționat și despre proiectul 2КР, în cadrul căruia fermierii vor putea achiziționa tehnica la un preț redus.  Totuși, nu toți producători agricoli consideră că proiectul este realizat în folosul  lor. În cadrul intrunirii au fost facute publice și alte expuneri cu privire la alocarea irațională a fondurilor, primite din partea partenerilor și donatorilor  externi.

Anul acesta Guvernul RM urmează să primească de la partenerii  externi granturi în sumă de circa  2,3 mlrd lei, cu  8,5% mai mult de cît anul trecut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

4 × 2 =