O bătrână riscă să ajungă pe drumuri din cauza nepotului

O bătrână riscă să ajungă pe drumuri din cauza nepotului

0
DISTRIBUIȚI

O batrina de 84 de ani din satul Tănătari raionul Căuşeni riscă să rămînă în drum după ce a fost înşelată de nepoţi. Cel puţin asta susţine femeia care afirmă că a rămas fără un petic de pămînt şi fără casă după ce nepoţii au pus-o prin înşelăciune să semneze nişte documente la notar.Bătrîna se jură şi spune că n-a vrut să le de-a casa nepoţilor ci doar patru hectare de pămînt pe care aceştia le prelucrau de mai bine de zece ani.Acum femeia se judecă cu nepoţii pentru a mai putea rămîne în casa pe care a construit-o împreună cu soţul.

Efimia Berlinschi o văduvă din satul Tănătari de o jumătate de an luptă cu morile de vînt pentru a rămîne în propria-i locuinţă. Ea spune că nepotul ei de la al doilea bărbat a înşelat-o să semneze documentul de donaţie a casei fără acordul ei şi aşa a început coşmarul.

Femeia afirmă că a fost chemată la notar pentru a semna documentele prin care lasă drept moştenire patru hectare de pămînt nepotului, aceasta povesteşte că a semnat toate documentele care i-au fost înaintate dar n-a ştiut că printre acestea este şi unul de donaţie a casei. Bătrîna a aflat despre aceasta după cîteva luni cînd soţia nepotului care executa lucrări de reparaţie în casa femeii i-a spus că bunica nu mai are nici un drept asupra locuinţei şi că pot face ce vor ei în casă pentru că este a lor.

Disperată pînă la lacrimi Efimia Berlinschi susţine că a fost batjocorită la bătrîneţe şi se teme să nu ajungă în stradă. Femeia locuieşte de una singură de aproape 35 de ani, în toată această perioadă au ajutat-o doar vecini, iar nepoţii îi treceau pragul doa din cînd în cînd bătrîna susţine că aceştia i-au furat şi găinile după ce au aflat că nu mai vor să-i lase casa. Vecinii cred că este vorba despre o înşelăciune şi o nedreptate. Şi sora din alt sat a femeii afirmă că bătrîna nu putea să recurgă la acest gest.

Solicitat de studio-L primarul satului susţine că bătrîna n-a depus nici o cerere la poliţie şi nici la primar pentru a se interveni în vederea elucidării acestui caz, primarul crede că bătrîna pur şi simplu s-a răzgîndit şi nu mai vrea să lase casa nepoţilor. Prin telefon nepotul Efimiei Berlinschi susţine că pledează nevinovat şi nimeni n-a vrut s-o înşele.

La moment procuratulra raionului investighează mai multe versiune ale acestui car procurorul raionului susţine că nu se exclune nici varianta unei escocherii. Pentru a-şi face dreptate femeia a cţionat familia nepotului în judecată,ea spune că pînă la moment au  fost două şedinţe la care nepotul nu s*a prezentat astfel acestea au fost amînate. Dacă se va dovedi că bătrîna a fost înşelată atunci vinovaţii riscă ani grei de puşcărie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

ten + thirteen =