Modificări în legea cu privire la protecția copilului în situație de risc

Modificări în legea cu privire la protecția copilului în situație de risc

0
DISTRIBUIȚI

De la începutul acestui an a fost adoptată o nouă lege privind protecția copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți. Dacă pînă acum la nivel local,autoritate tutelară asupra acestor copii era Consiliul Local,noua modificare a legii prevede că această atribuție să revină déjà primarului. Reprezentanții Direcției Asistență  Socială și Protecție a Familiei spun ca aceste modificari sunt asteptate de mult timp.

Fenomenul protectiei copilului aflat in situatie de risc este in atentia autoritatilor central si locale. Astfel de la inceputul anului current a fost adoptata legea 140 privind protecția copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți,care la nivel local prevede că autoritatea tutelara locala asupra acestor copii sa-i revina primarului si nu Consiliului Local cum a fost pina acum.Potrivit reprezentantii Directiei de Asist. Sociala si Pr. a Familiei din raionul Ungheni,aceste modificari sunt de mult timp asteptate.Totodata ei  se vor deplasa in toate localitatile raionului pentru a consolida capacitățile profesionale a structurilor locale ce au tangență cu noua legislație.

Si primarii,la rindul sunt de parerea ca aceasta modificare a legii va imbunatati situatia privind protectia copiilor aflati in situatie de risc.

Un studio recent arata ca 25 % din copii sunt batuti de proprii parinti,13 % sunt pedepsiti violent de catre profesori,iar 10 % au fost abuzat sexual sau molestati cel putin odata. In anul 2013,in raionul Ungheni au fost inregistrate official 35 de cazuri de violenta asupra copiilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

ten − five =