Mărțișoare Hand Made

Mărțișoare Hand Made

0
DISTRIBUIȚI

Copiii care frecventeaza cercul ” Бусинка ” nu se plictisesc niciodată . La fiecare lectie  ei meșteresc ceva  interesant si deosebit. Iar teme pentru  inspirație se găsesc întotdeauna. Cercul „Бусинка”, din cadrul casei de creatie pentru copii deja al tre-ile an activeaza in baza  Liceului. N.Gogol. La cerc vin doar fete, sunt  10  în grupa mica și 10 în grupa mare. D-na Irina Graur este conducatoarea cercului. Ea învață elevii săi sa lucreze cu margele, cu pinza, cu fire și alte materiale. De aceasta data tema lectii este confectionarea mărțișoarelor .

Tradiția de a darui  în prima zi de primăvară mărțișoare ia naștere, dupa cum spune legenda,  încă din vremurile străvechi. Semnificatia acestei povesti tine de  dragoste și bunătate. Martisorul  este un motiv bun de a darui  celor dragi – părinților , profesorilor , prietenilor o particica de primăvară .  Iar dacă acest cadou este confectionat  de mina ta – atunci el este cu adevărat de preț. Eforturile fetelor nu au fost  zadarnice, la finele  lecției la fiecăre pe banca era cate o mica opera de arta. 

Mărțișorul este o  sarbatoare traditionala a a reinvierii si a  primăverii, care se sarbatoreste in Republica Moldova, România și Bulgaria de la 1 pina la 31 martie. În această lună  oamenii isi daruiesc reciproc martisoare confecttionate  din difetite, in culori albe si rosii.  Din această zi și pînă la sfărșitul Lunii  oamenii poartă in piept martisoare – simbolurile primaverii.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTurneul de șah
Articolul următorBriceni - competiție de box

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

sixteen + fifteen =