Informații despre subvenții

Informații despre subvenții

0
DISTRIBUIȚI

În 2014 fondul de subvenționare a producătorilor agricoli constituie 500 mln lei, cu 100 mln.  lei mai mult decât în 2013. 46 mln lei din această sumă este un grant oferit de  Comisia UE. Această  informație a fost oferită de  Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare  Vasile Bumacov în cadrul unei întâlniri cu fermierii din raionul  Basarabeasca.  Ministrul a mai precizat că  una dintre prioritățile Ministerului este soluționarea  problemei  creditării sub gaj a fermieriilor  începători.  

Conform Regulamentului Ministerului cu privire la  subvenționarea domeniului agricol, a fost majorat plafonul de  vârstă de la 30 la 35 ani pentru producătorii agricoli care intră în categoria «Tinerilor producători».  Subvențiile pentru aceștia vor fi cu 10% mai  mari  în comparație cu ceilalți beneficiari. În plus, s-au adăugat mai multe   domenii de activitate care vor beneficia de subvenții. 

Conform datelor Secției Agricultură și Industrie Alimentară, în 2013, 43 de agenți economici din r-n Basarabeasca au beneficiat de dotații din partea statului, suma totală a subvențiilor a constituit 2 mln 900 000 mii lei. Totuși nu toți fermierii sunt de acord cu modul în care se repartizează banii, îndeosebi,  în ce privește achiziționarea utilajului tehnic. 

După părerea mai multor participanți la întrunire, condițiile pentru desfășurarea unui business în agricultură în RM sunt destul de acceptabile.Producătorii agricoli care au fost interesați de mecanismul de primire a subvențiilor pentru dezvoltare afacerii, au avut ocazia să obțină o  informație detaliată. Dreptul de a obține subvenții în agricultură au doar acei agenți economici care déjà au inceput o afacere proprie în baza  unor investiții proprii sau credite.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCum să accesăm fonduri europene
Articolul următorSpectacol de dragoste

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

7 − six =