Frigul face tot mai multe victime la Căușeni

Frigul face tot mai multe victime la Căușeni

0
DISTRIBUIȚI

Din cauza gerului, dar şi a poleiului de pe străzile din Căuşeni, numărul cazurilor de hipotermie şi degerături s-a dublat. Potrivit medicilor, în ultimele trei zile,peste 10  persoane au avut nevoie de îngrijire medicală, iar o parte dintre aceştia au fost internaţi în secţia de chirurgie a spitalului rational cu diferite grade de degerături.Majoritatea dintre cei internaţi sunt persoanele singuratice, oameni ai străzii, cei care nu au un adăpost deasupra capului. În urma degerăturilor primate aceştia pot rămînea fără unul sau ambele membre superioare sau inferioare.

Şase  persoane au ajuns în ultimile zile la Spitalul rational Ana şi Alexandru din Căuşeni, cu diferite grade de hipotermie, iar sute de oameni din tot raionul au nevoie ajutorul autorităţilor, din cauza frigului.Chiar dacă mercurul din termometre a mai urcat în ultima perioadă, numărul adresărilor persoanelor îngheţate la spital este în continua creştere.Galina Gangan din satul Taraclia riscă să rămînă fără degetele de la ambele picioare după ce a stat cîteva ore în frig. Femeia povesteşte că a rîntit tot iomătul din curte şi nu a simţit cum a îngheţat.

Mihail Perşîn este din Căuşeni, bărbatul a îngheţat în propria-I gospodrie. Acesta povesteşte că că n-are lemne de foc şi a fost nevoit să doarmă într-un sarai. Bărbatul spune că nici în spital nu se poate încălzi, aşa că doarme în pat îmbrăcat.

Din cauza frigului şi a alcoolului unii pacienţi ajung aproape în fiecare an în spitalul rational. Timofei Caciper de exempu a rămas fără laba ambelor picioare încă anul trecut după ce acestea au îngheţat. Acesta se pare că nu a tras o învăţătură din asta aşa că şi în această iarnă a venit cu membrele degerate. Medicii spun că starea acestuia este destul de critică.

Efimia Guzun din Opaci a adus pe lume 11 copii, iar cînd a ajuns la bătrîneţe trăieşte de una singură. Din cauza că n-a avut cu ce face focul femeia riscă să rămînă fără degetele de la ambele mîini.

Majoritatea pacienţilor internaţi în secţia de chirurgie a spitalului rational au aceeaşi poveste. Medicii din raion bat alarma şi previn cetăţenii să nu se expune prea mult la frig în condiţii meteo nefavorabile. Meteorologii promit că la noapte se va forma din nou ceaţă şi în jumătatea de nord a ţării vor cădea precipitaţii. Minimele vor fi cuprinse între minus 3 şi 0 grade.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

2 × 3 =