Consumam produse fără a le verifica

Consumam produse fără a le verifica

0
DISTRIBUIȚI

Majoritatea pacienţilor s-au plâns doctorilor că li s-a făcut rău după ce ar fi consumat peşte și lactate, procurate la piaţa oraşului Şoldăneşti. Oamenii au recunoscut că au cumpărat produse din locuri neautorizate, unde nu se fac analize de laborator. În opinia specialiştilor de vină sunt şi cumpărătorii care nu examinează eticheta.

În opinia specialiștilor, o altă cauză a îmbolnăvirilor ar fi comercializarea produselor alimentare cu termen expirat. În anul 2013, în cadrul celor 300 de verificări, angajaţii CSP au scos din vânzare peste zece kg de produse alterate.

La Direcţia siguranţa alimentelor am fost informaţi că în teritoriu nu sunt laboratoare care ar testa calitatea mărfii. Specialiştii apreciază produsele alimentare doar vizual şi organoleptic. Chiar şi în unicul laborator sanitar-veterinar din raion, care se află în piaţa din oraş, lipseşte necesarul pentru testarea produselor animaliere.

Medicii sunt alarmaţi şi din cauza păstrării necorespunzătoare a alimentelor în gospodăriile oamenilor. De cele mai dese ori, aceştia nu au un frigider. Alteori, chiar dacă ştiu că termenul de valabilitate al produselor alimentare a expirat, cetățenii le consumă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

15 + 13 =