Au fost create camerele specializate de audieri a minorilor victime (Video)

Au fost create camerele specializate de audieri a minorilor victime (Video)

0
DISTRIBUIȚI

Anual sute de copii din Republica Moldova sunt supusi actelor de violenta. Deseori copiii necesita ajutorul institutiilor de drept pentru a li se face dreptate,nu insa tot timpul acest ajutor le este benefic. Autoritatile,insa, promit ca din acest an copiii vor putea  fi audiati in siguranta  in camerele specializate de audieri a minorilor victime. In orasul Ungheni exista déjà o astfel de camera care este dotata conform tuturor cerintelor de audieri in siguranta a copiilor victimizati.

Cazurile de violenta asupra copiilor din tara noastra sunt intr-un numar ascendent in ultimii ani. Minorii victimizati deseori au nevoie de ajutorul organelor de drept pentru a li se face dreptate. Pentru a-i proteja pe copii  in timpul audierilor ,autoritatile promit ca din acest an toti copiii vor fi audiati in siguranta in toate instantele de judecata prin camerele specializate de audieri. Inspectoratul de Politie din Ungheni este printer primele institutii de drept din tara care dispune de o astfel de camera de audieri a minorilor.

Camera de audiere pentru minori este privita de catre organele de drept ca o solutie ce favorizeaza minorii pentru ca permite inregistrarea discutiei care ulterior poate fi utilizata la dosar. Un rol important in audierea in siguranta a minorilor victime il are si Centrul National de Prevenire a Abuzului fata de Copii.

In Ungheni Camera specializata de audiere a minorilor a fost creata inca in 2012 gratie finantarii oferite de Inspectoratului de Politie Ungheni,ulterior acesta a fost dotata cu suportul financiar a Ministerul Afacerilor Interne a RM.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

one + one =