Are doar şapte ani, dar arată ca la 16 (Video)

Are doar şapte ani, dar arată ca la 16 (Video)

0
DISTRIBUIȚI

Un copil creşte într-un an cât alţii în 10. Nu este un basm, este cât se poate de real şi se întâmplă în raionul Căuşeni. La prima vedere Ionuţ este un băieţel cât se poate de obişnuit.Se joacă , aleargă numai că nu merge nici la şcoală şi nici la grădiniţă. Face parte însă dintr-un grup foarte restrâns de persoane care suferă de sindromul Hemartom, o boală genetică tradusă prin îmbătrânire prematură. Concret, Ionuţ  îmbătrâneşte de cinci ori mai repede decât ceilalţi copii de vârsta lui. ÎN Republica Moldova astfel de cazuri sunt extreme de rare spun medicii.

Are doar şapte ani, dar arată ca la 16,este dezvoltat din punct de vedere sexual ca la 21 şi gîndeşte ca la trei ani este povestea dramatică a unui copil din raionul Căuşeni care suferă de o boală numită în popor îmbătrînire prematură. Băiatul s-a născut un copil normal ca toţi ceilalţi, iar la vîrsta de un an şi jumătate părinţii au observant că ceva este în neregulă. Maladia a fost identificactă la un centru din Chişinău cînd copilul avea aproape doi ani.În urma analizelor medicale medicii au stability că băiatul mai are o malformaţie pe creier şi necesită de urgenţă să fie operat .

Tătăl copilului spune că pentru a-şi scăpa copilul este nevoit să meargă periodic peste hotare pentru că băiatul are nevoie în permanenţă de medicamente care sunt foarte scumpe, acesta susţine că este gata să facă orice numai să-şi salveze copilul. Din cauza maladiei copilul a fost exmatriculat acum doi ani din grădiniţă şi asta deoarece părinţii l-au considerat periculos pentru societate.

Pentru a salva copilul părinţii au nevoie de 18 injecţii care se fac doar la comandă individuală peste hotarele ţării, suma totală a acestora ar fi de aproximativ 100 de mii de lei, bani pe care familia nu-i are.Medicul de familie din sat susţine că aceste injecţii sunt inevitabile pentru  a stopa dezvoltarea sexuală a copilului.

Primarul localităţii Vladimir cucereavîi susţine că copilul a fost integrat într-un centru specializat din sat, dar din diferite motive părnţii au refuzat să-l mai ducă acolo. Acesta susţine că va încerca să discute cu profesorii din sat pentru ca băiatul să beneficieze de o instruire la domiciliu înainte de şcoală, fapt neglijat pînă acum de educatori.

Procurorul raionului Căuşeni afirmă că drepturile acestui copil vor fi respectate, iar cei care au admis exmatricularea copilului din grădiniţă vor fi sancţionaţi disciplinar. Băiatul susţine că are un vis, să se facă sănătos şi să meargă la şcolaă.

Cei care vor să ajute acest copil pot face transferuri băneşti la Banca de economii la codul băncii pe numele Stratan Ina BECOMD2X618

Cod fiscal 1003600002549

Cod de Decontare 28091184981sau sunaţi la numărul de telefon 068224406

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

one × 1 =