Anul Dumitru Matcovschi la Florești

Anul Dumitru Matcovschi la Florești

0
DISTRIBUIȚI

Anul 2014 a fost declarat anul lui Dumitru Matcovschi.La Florești s-a desfășurat o activitate dedicată marelui poet, prozator, dramaturg. Specialiștii de cultură și cititorii poetului consideră că atenție activității sale se acodră puțin.

“Floreștenii citesc o carte”.Sub acest generic s-a desfășurat activitatea culturală  în incinta bibliotecii pentru copii. O deosebită atenție s-a acordat poetului Dumitru Matcovschi. Rezultatul inspirării maestrului în cuvinte este 30 de volume de poezii, 4 romane și 10 pise de teatru.

Romanele și piesele lui Dumitru Matcovschi sunt vii prin creativitatea sa. Se crede că în dramă, ele este un adept credincios al lui Ion Druță.Piesele sale de teatru au fost de cea mai lungă durată. Operele sale majore au fost publicate în limbă rusă. Cu toate acestea, cititorii doresc să citească și în limba maternă.

Deasemenea și locuitorii au spus că activitatea poetului foarte puțin se promovează. După spusele  profesorilor condițiile pentru desfășurarea activităților în bibliotecă lasă de dorit. Șeful direcției Asistență Socială și Protecție a Familiei, a menționat că întrebarea culturii nu ar trebui să rămînă fără atenție.Mai mult de atît activitatea marelor poeți.

După hotărîrea parlamentarilor moldoveni, anul 2014 este declarat anul lui Dumitru Matcovschi.Să credem, că evenimentul dedicat artei sale, va ajuta să deschidem paginile necunoscute din viața și activitatea autorului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

17 − twelve =