14 elevi din Ungheni vor participa la competiția internațională “Odissey of...

14 elevi din Ungheni vor participa la competiția internațională “Odissey of the mind”

0
DISTRIBUIȚI

La începutul acestei luni,cîțiva elevi de la liceul teoretic “Vasile Alecsandri” din orașul Ungheni au cîștigat etapa republicană a unei competiții internaționale care prevede rezolvarea anumitor probleme. Acum elevii se pregătesc pentru a pleca în Slovacia,unde se va desfășura etapa finală a competiției.

14 elevi din clasele a 8 si a 9 de la LT “V.Alecsandri “ din orasul Ungheni,vor pleca in Slovacia pentru a participa la  competitia internationala “Odissey of the mind” care se desfasoara in fiecare an intr-o tara europeana. Competitia data presupune rezolvarea de catre elevi a anumitor probleme elaborate de organizatori. Dupa ce elevii din Ungheni au cistigat etapa republicana a acestui concurs,acum ei se pregatesc pentru etapa finala din Slovacia unde vor concura alaturi de elevi din alte tari. Deoarece competitia data la toate etapele sale se desfasoara in limba engleza, respectiv elevii sunt ghidati de profesori de limba engleza din cadrul institutiei in care invata.

Elevii la rindul lor,povestesc cu mult entuziasm despre solutiile pe care le-au gasit p-u problemele care au fost elaborate pentru concurs,totodata ei sunt multumiti de posibilitatea de a lucra in echipa.

Etapa finala a competitiei internationale “Odissey of the mind” va avea loc in luna aprilie in Slovacia,iar pentru deplasarea celor 14 elevi si 2 profesori de limba engleza in tara data vor fi cheltuiti circa 100 000 lei,bani alocati de Consiliul orasenesc si Consiliul raional Ungheni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

17 + 6 =