Cozonaci de la brutari

Cozonaci de la brutari

0
DISTRIBUIȚI

În ajun de Paşte, brutarii din oraşul Şoldăneşti au dublat ritmul muncii. Asta pe motiv că mai mulți oameni doresc să cumpere cozonaci şi tradiţionala pască cu brânză.Oamenii spun că, din lipsă de timp, nu reuşesc să coacă acasă deliciile pascale. Coacerea cozonacilor în cuptorul bunicii a rămas în trecut. Actualmente, gospodinele îi cumpără gata scoşi de pe jăratic. În ajutor le vin brutarii din Şoldăneşti, care le oferă şi un sortiment de cozonaci şi pască pe potrivă. Administraţia brutăriei spune că în acest an, cetăţenii au început cumpărăturile chiar din Lunea Mare. Deja au fost vânduți peste trei mii de cozonaci. Până în ziua Învierii se preconizează să fie scoase în vânzare încă vreo două mii de bucăţi. Pentru a cumpăra pască şi alte produsele alimentare, la Şoldăneşti vin oameni din diferite colţuri ale raionului. Aceştia ne-au spus că dacă cumpără cozonacii mai devreme, gustul lor este mai bun. În timp ce unele doamne au scăpat de stresul coptului, lăsând greutatea pe umerii patiserilor, sunt şi gospodine care nu renunţă nici în ruptul capului la cozonacul tradiţional, făcut dupa reţete moştenite de la mame şi bunici.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

fifteen − four =