Consilierii solicită demisia medicului șef

Consilierii solicită demisia medicului șef

0
DISTRIBUIȚI

Aleşii locali spun că mai mulţi locuitori ai comunei s-au plâns la primărie că ori de câte ori vin la Centrul de sănătate să solicite ajutorul Marianei Stati, medic de familie, dumneaei lipseşte.

La rândul său, doctorul îşi explică absenţa prin faptul că mai deţine şi funcţia de şefă a instituţiei.

Managerul mai este învinuit că ar fi încălcat drepturile pacienţilor. De la începutul anului curent, celalalt medic de familie, care anterior activa în incinta centrului de sănătate Vadul Raşcov, a fost transferat la oficiul de sănătate din satul vecin Climăuţii de Jos. Astfel, oamenii din comuna Vadul Raşcov au fost lipsiţi de posibilitatea de a fi consultaţi de medicul la care s-au tratat ani în şir.

Nici asistentele medicale nu sunt mulţumite de activitatea şefului instituţiei, Mariana Stati. De câteva luni, lor le-au fost reduse şi salariile. Asta în pofida faptului că angajatele efectuează acelaşi volum de lucru.

În sat se vehiculează că şefa centrului de sănătate nu ar manifesta tact în relaţiile cu pacienţii. Din acest motiv, mulţi dintre ei s-au transferat la celălalt medic din teritoriu.

Centrul de Sănătate din Vadul Raşcov a obţinut autonomie acum un an. În acest răstimp, pentru a-şi apăra drepturile lezate de conducerea instituţiei, câţiva angajaţi au atacat în instanţă acţiunile şefului. În instanţa de fond, solicitanţii au obţinut câştig de cauză. În cazul în care hotărârile judecătoriei vor intra în vigoare, oamenilor urmează a le fi achitat prejudiciul, apreciat cu zeci de mii de lei. Potrivit informaţiei oferite la Consiliul raional, pe motiv că ar avea şi puţini cetăţeni la deservire, Centrul de Sănătate din Vadul Raşcov riscă să falimenteze, întrucât nu dispune de surse pentru a achita salariile angajaţilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

5 − two =