Un leac pentru bătrânii singuratici

Un leac pentru bătrânii singuratici

0
DISTRIBUIȚI

După o viaţă plină de muncă şi sacrificii, unii semeni de-ai noştri ajung să-şi trăiască bătrâneţile în altă parte decât în casele lor. Adică prin aziluri. La Centrul de Batrini Incredere din or. Nisporeni sunt gazduiti 5 batrini, care au ramas singuri si au ajuns la limita disperarii.

Poveştile bătrânilor din acest cămin sunt diferite, unii au venit aici de bunăvoie, alţii au fost aduşi aici de familiile lor. Sunt şi bătrâni care au fost luaţi direct din stradă, oameni care nu mai aveau nici un ajutor. Pe toţi îi leagă însă acelaşi lucru: singurătatea. O poveste mai dramatică este cea a lui Robu Grigore, în vârstă de 55 de ani. După ce a muncit din greu, a ajuns să-şi trăiască ultimii ani din viaţă în centrul de batrini Incredere.

A ajuns aici, neputând să se mai îngrijească singur. Mărturiseşte că aici şi-a găsit liniştea sufletească. La centrul de batrini Incredere din orasul Nisporeni sunt gazduiti 5 batrini, iar alti 25, cineaza zilnic aici. Centrul de batrini  este construit şi utilat după ultimele standarde în domeniu, în fiecare cameră sunt internaţi câte doi bătrâni. Un astfel de centru pentru vârstnici este absolut necesar,  deoarece  îi face pe bătrâni să uite de singurătate. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

1 × five =