Proiectul GATA a ajuns la Șoldănești

Proiectul GATA a ajuns la Șoldănești

0
DISTRIBUIȚI

Lichidarea corupţiei şi transparenţa activitatăţilor funcţionarilor publici sunt primii paşi pentru realizarea unei guvernări calitative. Părerea aparţine mai multor cetățeni din raionului Şoldăneşti care au participat la o cafenea publică. Subiectul discuție a fost redresarea situaţiei social-politice din Moldova.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „În regiunea Orhei – GATA”, implimentat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională „Habitat”. Primarii şi funcţionarii din raionul Şoldăneşti au dezbătut modalităţile de prevenire a corupţiei, gestiunea proprietăţilor publice, transparenţă în activitatea primăriilor. O temă aparte a fost consacrată atitudinii rezervate a cetăţenilor privind starea de lucruri din ţară.

În prelegerile sale, reprezentanții Transparence International şi ai Centrului Naţional Anticorupţie au oferit participanţilor soluții la multiplele lor întrebări. În mare parte, specialiştilor li s-a cerut sfatul cum să fie elucidate și evitate conflictele de interese la locul de muncă. Unii angajaţi au solicitat consultaţie juridică personală, întrucât s-au confruntat de mai multe ori cu diferite ilegalităţi.

Moderatorii întrevederii au promis că cele mai bune propuneri ale şoldăneştenilor vor fi înaintate spre examinare guvernului ţării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

2 × two =