Problemele educaționale în fața Ministrului

Problemele educaționale în fața Ministrului

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu directorii instituțiilor școlare din raionul Briceni. În cadrul întâlnirii, au fost abordate diferite probleme. Ministrul Educației nu a răspuns la toate întrebările, întrucât problemele trebuie studiate din mai multe puncte de vedere. Colega noastră, Rodica Vornices vine cu detalii.

Directorii  de licee, gimnazii și grădinițe din raionul Briceni au venit la întrevederea cu Ministrul Educației cu scopul de a rezolva problemele cu care se confruntă. Pe parcursul discuției, a fost criticată procedura de susținere a bacalaureatului, inclusiv alte reforme. Maia Sadu a declarat că o problemă ce ține de acest subiect este și îmbătrânirea cadrelor didactice.

De către directori au fost adresate întrebări referitoare la curricula școlară prea încărcată cu teorie, dar mai puțină practică. De-asemenea, a fost propusă ideea de a nu mai fi note negative în sistemul notificării. O altă problemă la care Maia Sandu a promis că o va studia mai aprofundat este studierea limbii străine încă din clasele primare.

Ministrul Educației, Maia Sandu este pentru prima dată în raionul Briceni într-o vizită de lucru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

2 × four =