Pericolul apei necalitative

Pericolul apei necalitative

0
DISTRIBUIȚI

Ultimele probe efectuate la 30 de fintini din localitatea Siret au aratat că doar in 3 fintini apa corespunde bnormelor sanitare, in rest apa nu este buna de folosit in alimentatie. Adminsitratia publica locala a cistigat un proiect transfrontalier pentru dezvoltarea sistemului de management al apei. Lucrarile de constrctie a apeductului înca sunt in derulare.

Primarul a menţionat faptul că nu totţi locuitorii doresc să se conecteze la sursa de apă, motivind ca ar avea fintini in curte. Vă reamintim că în localitatea Sireţ în luna noiembrie a izbucnit un Focar de hepatită. 25 de copii din localitate s-au infectat din cauza apei unei fântâni arteziene. Şeful Centrului de sanatate publică atenţionează locuitorii că ar putea izbucni un nou  val de hepatită.

Potrivit primarului la 18 mai lucrările la constructia apeductului ar trebui să se termine, iar locuitorii satul Siret vor fi aprovizionati cu apă de la fîntîna arteziană de la Micăuţi. Proiectul. Suma proiectului este de 2 mln 845 de mii de euro, iar 10 % din această sumă este contribuţia cetăţenilor.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTurneul de șah
Articolul următorBriceni - competiție de box

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

3 × five =