Organele de drept acuzate pentru mușamalizarea omorului

Organele de drept acuzate pentru mușamalizarea omorului

0
DISTRIBUIȚI

Familia lui Vitalie Covali, care a fost omorât și aruncat în râul Nistru, acuză organele de drept din teritoriu că ar fi muşamalizat cazul. Pentru a li se face dreptate, rudele decedatului au apelat la ajutorul Mişcării Populare Antimafia, care a organizat un protest la Şoldăneşti.

Protestatarii au atras atenţia trecătorilor prin numele celor care se fac vinovaţi de moartea lui Vitalie Covali. Rudele lui Vitalie au relatat despre presiunea pe care au suportat-o din partea inculpaţilor. Fratele lui Vitalie, Alexandru, spune că a fost ameninţat cu răfuială dacă continuă să caute dreptatea.

Participanții la mitingul de protest susțin că printre cei care ar fi ascuns şi tergiversate investigarea cazului este şi procurorul raionului, Vladimir Erhan. Cei de la Miscarea Populară Antimafie consideră că Vladimir Erhan ar fi cointeresat să facă acest lucru, întrucât este rudă cu unul din criminali. La rândul său, procurorul respinge acuzaţiile, declarând că el a făcut tot posibilul pentru a triumfa dreptate.

Voluntarii de la Mişcarea Antimafie au promis că nu se vor opri la această etapă. Ei au îndemnat cetățenii să nu fie indiferenți la ilegalităţile comise de judecători, procurori şi medicul legist care ar fi admis falsuri.

Amintim că Vitalie Covali s-a stins din viaţă în vara anului trecut. Iniţial, se invoca că acesta s-ar fi încecat. La insistenţa mamei răposatului, cadavrul a fost eshumat. Expertiza repetată a demonstrat că tânărul ar fi avut o moarte violentă, el decedând cu aproximativ o oră mai devreme dela momentul în care corpul acestuia a intrat în contact cu apa râului. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

five × one =