O ungheneancă a devenit lucrător medical de preț în Germania

O ungheneancă a devenit lucrător medical de preț în Germania

0
DISTRIBUIȚI

Fenomenul migrației care se atestă tot mai mult în ultimii ani în țara noastră,implică nemijlocit și plecarea tinerilor specialiști moldoveni peste hotare. Este și cazul Mihaelei Jardan din Ungheni,care după ce a absolvit o universitate de medicină din București,iar rezidențiatul făcîndu-l în Chișinău,și-a găsit un post de muncă pe specialitate tocmai în Germania.

Nu este un secret ca in ultimii ani tot mai multi tineri specialisti din Republica Moldova pleaca peste hotare in cautarea unui post de munca mai bine platit. Este si cazul Mihaelei Jardan din Ungheni care la scurt timp dupa ce a absolvit universitatea de medicina Carol Davila din Bucuresti si a facut rezidentiatul in Chisinau,a cistigat o bursa in Germania pe specialitatea sa.

Dupa ce a invatat o noua metoda de tratament a pacientilor cu disfunctii neurologice,Mihaela s-a reintors in Moldova pentru a o aplica, insa paradoxal, acest lucru nu i-a reusit chiar din cauza medicilor nostri.

Mihaela mai spune ca in Germania a invatat mai multa practica decit teorie,spre deosebire de tara noastra.

In prezent Mihaela  Jardan lucreaza la un spital de neurologie din orasul Plauamzie si spune ca s-ar reintoarce in Moldova,dar pentru a se implica in careva proiecte sociale care ar creste calitatea medicinei moldovenesti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

eighteen − 8 =