La Basarabeasca deocamdată nu se va organiza un referendum

La Basarabeasca deocamdată nu se va organiza un referendum

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul  din fractiunea PSRМ,  Petru PUSCARI a propus  includerea pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Orășenesc a întrebării referitoare la  desfășurarea unui referendum consultativ local «cu privire la  prioritățile  dezvoltării socio-economice». Totuși, această inițiativă nu a fost susținută de  toți  aleșii  locali.

În legătură cu aceasta președintele ședinței, Victor Cirboba, a propus ca acest document să fie trimis în comisie pentru revizuire și completare. Victor Cîrboba a luat decizia de a întrerupe și a pus la vot întrebarea cu privire la desfășurarea  referendumului în  oraș. «Pentru»  includerea acestui proiect pe ordinea de zi au votat doar 2 consilieri socialiști ceilalți s-au abținut.  

După părerea lui  Andrei Mihailov, în cazul în care  Consiliul Orășenesc va insista asupra  desfășurării  unui Referendum Local, soarta lui va fi aceeași ca și a consiliului  precedent, care a fost dizolvat pentru încălcări similare. Cancelaria de STAT RM a transmis în Instanța de Judecată 2 cereri cu privire la Hotărârile aprobate de Consiliul Orășenesc –care se referă la Adunarea Cetățenilor și Declarația de  susținere a Aderării la Uniunea Vamală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

11 + eight =