Inspecții frontale la instituțiile de învățămînt (Video)

Inspecții frontale la instituțiile de învățămînt (Video)

0
DISTRIBUIȚI

Inspecţia frontală reprezintă un control amănunţit în fiecare compartiment -didactic, managerial, de secretariat etc.- cu scopul de a sprijini unitatea şcolară şi personalul în îmbunătăţirea activităţii. Fiecare cadru didactic de la la Liceul Teoretic Mircea Eliade din orasul Nisporeni a fost verificat la ore de inspectorii de specialitate ai Directiei de Invatamant Nisporeni

Alexandra Lungu director adjunct al Directiei de Invatamant  a mai precizat că astfel de inspecţii au loc periodic, urmând să se deruleze şi în alte unităţi educaţionale din Nisporeni. Directorul si profesorii liceului care a fost verificat spun ca asemenea inspectii sunt binevenite.

Conform metodologiei, în cadrul acestui gen de inspecţie sunt evaluate mai multe aspecte: nivelul atingerii standardelor educaţionale de către elevi; modul în care şcoala sprijină şi încurajează dezvoltarea personală a elevilor; calitatea activităţii personalului didactic; calitatea managementului şcolar şi eficienţa cu care sunt folosite resursele; calitatea curriculum-ului naţional şi local; calitatea activităţilor extracurriculare şi modul în care curriculum-ul este pus în practică; relaţiile şcolii cu părinţii; relaţiile şcolii cu comunitatea locală; respectarea legislaţiei în vigoare şi a regulamentelor; atitudinea elevilor faţă de educaţia pe care le-o furnizează şcoala. În urma unor astfel de inspecţii se acordă bineînţeles şi calificative.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

eight + 14 =