Greutatea cunoștințelor îi apasă (Video)

Greutatea cunoștințelor îi apasă (Video)

0
DISTRIBUIȚI

Părinţii elevilor din raionul Şoldăneşti se plâng că ghiozdanele copiilor sunt grele şi le afectează sănătatea. Şi lucrătorii medicali din instituţiile de învăţământ sunt alarmaţi de această situaţie. Profesorii recunosc că elevii sunt nevoiţi să poarte cu ei mai multe materiale didactice, dar nu pot schimba starea de lucruri. 

Manuale, caiete, culegeri şi cărţi alternative — toate acestea, adunate în ghiozdanul unui elev din clasele primare, au greutatea de până la 6 kg. mai mulţi elevi acuză dureri de spate.

În opinia profesorilor, cei mai împovăraţi sunt elevii din clasele primare. Elevii din clasele liceale spun că genţile lor sunt grele deoarece la fiecare disciplină trebuie să ia cu ei şi portofoliile. În plus, pentru literatura română şi cea universală ei ticsesc în rucsac şi cărţi suplimentare.

Doctorii atenţionează că din cauza greutăţilor mari, copii pot suferi de diverse tulburări ale coloanei vertebrale. Asistenta medicală de la liceul teoretic din Cotiujenii Mari crede că şi mobilierul din şcoală afectează sănătatea elevilor. În opinia specialiştilor, greutatea potrivită pentru spatele unui copil nu trebuie să depăşească 10% din masa corporală a şcolarului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

8 − eight =