Donație de carte marca Rotary

Donație de carte marca Rotary

0
DISTRIBUIȚI

O mie  de cărți au fost donate Liceului Teoretic  „Alexandru cel Bun” si bibliotecilor publice din comuna Varzaresti, raionul Nisporeni. Beneficiarii sunt instituții educaționale și culturale, cu acces deficitar la cărți în limba română, selectate în cooperare cu Ministerul Educației, Clubul Rotaract și Biroul pentru relații cu diaspora.

Donațiile au fost făcute  de către publicul larg din orașul Timișoara, România, cât și prin parteneriate cu biblioteci universitare și județene, Institutul Cultural Timișoara, Primăria din Timișoara și Asociația Pro Basarabia și Bucovina, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, Uniunea Scriitorilor din România, care au asigurat cea mai mare parte a fondului de carte. Recepţia oficială a donaţiei a avut loc, la biblioteca liceului Alexandru cel Bun, în prezenţa managerului instituţiei, si  a reprezentantilor Rotary Club.

Cărțile au ajuns în Republica Moldova grație proiectului Donează o carte peste Prut”, demarat în septembrie 2012 în orașul Timișoara, România,  de către Asociația Basarabeni Media Grup și Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara. Volumele de cărți sunt destinate bibliotecilor cu un deficit de literatură în limba română, relevantă și actuală.

Proiectul, realizat  în colaborare cu Biroul pentru relații cu diaspora, Clubul Rotaract din Chișinău și Ministerul Educației din Republica Moldova, este la prima ediție. Atât organizatorii, cât și partenerii își propun să continue pe viitor realizarea acestui proiect.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

five × two =