De lucru este, muncitori mai puțini (Video)

De lucru este, muncitori mai puțini (Video)

0
DISTRIBUIȚI

La  filiala Basarabeasca a fabricii de confectii  «Victoria Fashion» activează circa 70 de muncitori, preponderant – femei. Întreprinderea are posibilitatea să asigure  alte 70 de locuri în plus. Cu toate acestea,  locurile rămân neocupate. Jumătate din numarul de  colaboratori  sunt angajati temporar, mulţi dintre ei la moment sunt la  stagiere.

Directorul întreprinderii Violeta Eşanu recunoaşte faptul că există problema fluxului de cadre. După cum a relatat directorul – principala sarcină a Administraţiei este de  a forma colectivul de muncitori. 

Asigurând muncitorii cu un pachet social şi salarizare la timp  Directorul  se străduie să le sporeasca  interesul muncitorilor  astfel ca ei să-si   continuie lucrul la intreprindere. Pentru Elena Strătilă care munceste  la «Victoria Fashion» déjà al 7-lea an aceste acţiuni reprezintă un adevărat beneficiu şi un bun stimul. Totuşi, o astfel de  politică a Administraţiei nu salvează situaţia si nu rezolva  problema deficitului de cadre.

Fluxul de cadre este cauzat si de faptul  că în Raion activează cîteva fabrici de croitorie. Deşi Аgеntia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a Populatiei r-n Basarabeasca acordă ajutorare întreprinderilor în ce priveşte căutarea bratelor de  de muncă, totuşi după cum menţionează directorul «Victoria Fashion» această colaborare nu aduce  rezultatele asteptate. Despre locurile vacante mai des se  află prin intermediul avizelor  sau de la  cunoştinţe.

Anul trecut Agenţia Naţionala pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Populatiei a indreptat la lucru la intreprinderea «Victoria Fashion» 20 de oameni. În luna Ianuarie din cei 6 veniţi la lucru din partea Agenţiei  4 au fost angajaţi deoarece au trecut termenul de incercare cu succes.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

15 − 6 =