Anatolie Spijavca ostasului cazut la datorie (Video)

Anatolie Spijavca ostasului cazut la datorie (Video)

0
DISTRIBUIȚI

Aproape 200 de glodeneni au participat la razboiul din Afganistan . Printre ei a fost si Anatol Spijavca, nascut in anul 1969 intr-o familie cu cinci copii . Anatol era un tinar destept, cu aptitudini de lider  si cu un viitor frumos. Dar nu a fost sa fie asa, a fost inrolat in rindurile armatei sovietice in perioada razboiului din afganistan. Visa  sa devina militar . In anul 1988 , el a fost omorit de o schija lavirsta de  numai 19 ani.

Anatol  Spijavca fost petrecut in ultimul sau drum  de tot satul . Dupa decesul lui Anatol in familia Spijavca totul a inceput sa mearga invers la doi ani dupa decesul tinarului ostas a decedat si mama sa , care nu-si putea reveni dupa tragedie .In memoria tinarului ostas cazut pe pietrele afganeze in gimnaziul rus din comuna Iablona a fost instalata o placa comemorativa.

Nici locuitorii satului nu l-au uitat pe Anatol Spijavca.

Confectionarea si instalarea placii a fost sponsorizata de familia Vitiuc, originari din Iabloana.

Mentionam ca Anatol Spijavca a fost numit cetatean de onoare post-mortem al comunei Iablona. La eveniment a fost prezent doar tatal sau. In razboiul din Afganistan au decedat 4 tineri, originari din raionul Glodeni. La razboiul din Afganistan au participat circa 200 de glodeneni. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

2 × 3 =