Afganistan o filă din viață

Afganistan o filă din viață

0
DISTRIBUIȚI

După 3 luni de pregătiri în armată, a devenit genist. După depunerea jurământului, a fost trimis în Afganistan pe un termen de peste 2 ani. Era un tânăr de doar 19 ani când a ajuns într-o țară străină. Este istoria lui Valerii Lupașco din Briceni. El spune că nu era suficient pregătit pentru un astfel de anturaj.

După o bună perioadă de timp, cu greu s-a adaptat condițiilor climaterice din Afganistan. În plus, sentimentul fricii că mâine posibil să nu mai fie în viață era pretutindeni. El spune că a salvat vieți omenești când oamenii erau răniți, dar a avut parte și de situații în care apropiații săi au murit chiar lângă el. Ceea ce-i mai amintește de război este uniforma pe care o purta și fotografiile pe care le-a păstrat.

Din raionul Briceni 163 de tineri au fost trimiși la război. 3 din ei nu s-au mai întors acasă și anual cei care au supraviețuit își amintesc de ei înainte de 15 februarie, zi în care s-au retras trupele sovietice din Afganistan.

Valerii Lupașco are un fiu căruia îi povestește despre viața pe care a avut-o. Ceea ce a fost, acolo trebuie și să rămână. Valerii consideră că prea multe amintiri dăunează. Potrivit Organizației veteranilor războiului din Afganistan, din raionul Briceni au participat 163 de tineri. 3 din ei au murit. Astăzi, în viață au mai rămas 155.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

seven + 15 =