Ivan Tabanov schimbă Letonia pe Lituania

Ivan Tabanov schimbă Letonia pe Lituania

0
DISTRIBUIȚI

Antrenorul moldovean Ivan Tabanov a acceptat oferta formaţiei Tauras din Lituania. El va semna un contract pentru un an şi va avea ca obiectiv crearea unei echipe de top. Tabanov spune că vrea să lucreze acasă, dar nu este solicitat.

Ivan Tabanov va pleca este câteva zile în Lituania, unde va prelua formaţia Tauras. Echipa a ocupat în sezonul trecut ultimul loc, dar a rămas în prima ligă valorică. Federaţia de fotbal din Lituania a decis să majoreze numărul echipelor în eşalonul superior. Acum 2 săptămâni, Tabanov a plecat la negocieri în Lituania, iar acum a decis să accepte oferta.

„Mă invitau insistent. Mă sunau pe parcursul sezonului, când lucram în Letonia. Acolo se creează o echipă nouă, cu altă conducere, care pune scopuri. Îmi va fi greu, nu cunosc fotbalul lituanian. Vreau să încep de la zero şi să am aceeaşi rezultate, care le-am obţinut în Letonia”, spune Ivan Tabanov.

Tabanov a avut oferte de la un club din Belarus şi de la Saxan Ceadâr-Lunga, dar a preferat să meargă la Tauras. În acelaşi timp, fostul antrenor al Zimbrului vrea să lucreze în Campionatul Moldovei. „Îmi pare rău. Mi-aş dori să lucrez acasă, să ridic fotbalul moldovenesc la un alt nivel şi să progresez aici. Aşa este în fotbal – trebuie să lucrez acolo unde eşti solicitat”.

În ultimul un an şi jumătate, Tabanov a antrenat o altă formaţie din Ţările Baltice – FC Daugava, din Letonia.Sub comanda tehnicianului moldovean, Daugava a cucerit în premieră titlul de campioană în 2012, iar în sezonul recent încheiat a câştigat medaliile de bronz. Ivan Tabanov a petrecut Revelionul la Chişinău alături de antrenorul secund al formaţiei Dinamo Moscova, Emil Caras.

 Prime

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

eighteen − twelve =